Framtagning av ett groddkärl - ett resultat av produktdesign med vegetariskt fokus

DSpace Repository

Framtagning av ett groddkärl - ett resultat av produktdesign med vegetariskt fokus

Show full item record

Files for download

Facebook

Simple item record

Publication Bachelor thesis
Title Framtagning av ett groddkärl - ett resultat av produktdesign med vegetariskt fokus
Author(s) Hallqvist, Johanna
Date 2011
English abstract
This report describes Johanna Hallqvist’s thesis on product design and vegetarianism. The project has consisted of combining these topics and through using product design as a method to encourage and facilitate people to eat and cook vegetarian food. The reason for this is because the meat industry has a negative impact on the environment and the animals are abused. The project has included a literature review and a survey to analyze why meat should not be eaten and to explore what the situation in Sweden is like is today. Furthermore, a design process has been implemented through sketching, brainstorming and modeling and led to a product that will facilitate sprouting of beans, lentils and seeds. This sprouting vessel can be a part in encouraging the consumption of these foods and thereby reduce the gap between meat eaters and vegetarians.
Swedish abstract
Denna rapport beskriver Johanna Hallqvists examensarbete om produktdesign och vegetarianism. Projektet har gått ut på att kombinera dessa ämnen och genom produktdesign som metod uppmuntra och underlätta för människor att äta och tillaga vegetarisk mat. Detta för att köttindustrin har en negativ påverkan på miljön och för att djur behandlas illa. Projektet har innefattat en litteraturstudie och en enkätundersökning för att analysera varför kött inte bör ätas samt för att undersöka hur situationen ser ut i Sverige idag. Vidare har en designprocess genomförts genom bland annat skissning, brainstorming och modellbygge. Resultatet blev ett groddkärl som ska underlätta groddning av bönor, linser och frön. Detta groddkärl kan vara en del i att uppmuntra användningen av dessa livsmedel och på så sätt minska klyftan mellan köttätare och vegetarianer.
Publisher Malmö högskola/Teknik och samhälle
Pages 52
Language swe (iso)
Subject(s) Produktdesign
Vegetarian
Vegetarianism
Groddning
Design
Handle http://hdl.handle.net/2043/15090 (link to this page)

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Search


Browse

My Account

Statistics